3/5 km RUN

Сливен е следващият сателит на 5kmrun.

След градовете Хасково, Разград, Търговище, Димитровград, Несебър, вече и Сливен се подрежда в редиците на сателитните градове на 5kmrun.

Сливен има своите традиции в организираните 5км бягания, ето защо тук нещата ще се подредят в крачка и без усилие.

5kmrun Сателит Сливен се поема от Костадин Новаков и неговата сестра Ваня Новакова – две известни лица във всички ориентировачески и бегачески среди, както и на 5kmrun Бургас 

Първото организирано 5 км бягане в класацията на 5kmrun Selfie (Индивидуално и Отборно), официално ще стартира на 30 януари от 10:00 ч., а старта е пред лекоатлетическа зала „Васил Левски“.

Визитки:

Костадин Новаков

Инженер топлотехника по образование. Работи в „Топлофикация-Сливен“ ЕАД. От 10 годишен е състезател по ориентиране в СКО „Сини Камъни“. Към настоящият момент е състезател и председател на клуба. Участва в състезания по ориентиране и планинско бягане. 2014 година започват инициативата 3/5 км рън в Сливен, която продължава и до днес. Бягането е всяка събота.

Освен 3/5 км бягания, СКО „Сини Камъни“ е организатор на „Планински маратон Сливен“ и емблематичното състезание по ориентиране „3ODays“.

„Радваме се, че ставаме част от голямото бягаческо общество на 5kmrun чрез „5kmrun Сателит“ – сподели с усмивка Коцето. 

Помощник – Ваня Новакова (сестра)

Ване е собственик на частна фирма. Състезател по ориентиране на младини, а последните няколко години участник в множество състезания по планинско бягане.

Страницата на Спортен клуб по Ориентиране "Сини камъни" Сливен