Архив на категория: СЪСТЕЗАНИЯ

Състезания

Успешно откриване на сезона на лятното ориентиране

С Купа „Царевец“ и Купа „Търново“ бе открит сезонът на лятното ориентиране за СКО „Сини камъни“. Близо 300 участници от страната чужбина се включиха в надпреварата. Организаторите от СКО „Трите хълма“ предложиха интересни и предизвикателни маршрути в град Велико Търново и околностите му.

21 състезателя от СКО „Сини камъни“ взеха участие в Купа „Царевец“. След двата старта, първо място заеха Елена Гвоздейкова (Ж35) и Иван Иванов (М55). На второ място се класираха Станимира Димитрова (Ж18) и Миглена Маринова (Ж45). Боян Георгиев (М20) и Асения Егова (Ж35) завоюваха третото място. В отборната надпревара, Клубът се нареди на 5то място от 32 отбора.

В Купа „Търново“ взеха участие 4ма състезателя от Клуба. Станимира Димитрова бе най-бърза при жените до 18 години и зае първо място. Боян Георгиев (М20) и Елена Гвоздейкова (Ж40) останаха трети в групите си.

На 23 март предстои първото държавно първенство по нокаут спринт за 2024 година, което отново ще се проведе в град Велико Търново.

Второ място за СКО „Сини камъни“ в Купа „Пловдив“

На 4 и 5 ноември 2023 година в и край град Пловдив трябваше да се проведат Купа „Чернатица“ и Купа „Пловдив“. Разразилата се буря през съботния ден принуди организторът от СКО „Пловдив“ да отмени Купа „Чернатица“, заради безопасността на състезателите. За сметка на това, неделния ден в Парк Лаута беше малък празник на ориентирането. Слънчевото и топло време, интересните маршрути и прекрасна атмосфера зарадваха близо 300 участника в Купа „Пловдив“. От Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“ взеха участие 20 състезателя.

Ивайло Мъндев (М18) и Станимира Димитрова (Ж18) бяха най-бързи в групите си и заеха първо място. Наталия Егова (Ж16), Денис Новаков (М16) и Миглена Маринова (Ж45) се класираха втори, а Стефан Стефанов (М16) остана трети в групата си.

В отборното класиране СКО „Сини камъни“ се нареди на второ място.

Купа Сливен

През отминалите почивни дни (30.09-01.10), СКО „Сини камъни“ Сливен организира и проведе състезание по ориентиране за Купа „Сливен“. Дисциплините, в които се състезаваха близо 150те участника от 19 клуба от страната бяха удължен горски спринт на Карандила и скъсена средна дистанция югозападно от квартал Клуцохор в града. Времето беше със състезателите, а вятъра в съботния ден не позволяваше да забравят, че са в Сливен.

Победители в елитните групи в спринта, станаха Антоанета Шипочки от Карлък Смолян и Живко Вичев от Диана Ямбол. Живко запази лидерската си позиция и в средната дистанция, а при дамите най-бърза бе Полина Павлова от Браун тийм Велико Търново.
В отборната надпревара за Купа „Сливен“ категоричен победител бе отбора на „Сърнена гора“ Стара Загора. На второ място се наредиха „Диана“ Ямбол, а „Вариант 5“ Търговище останаха на трето място.

Всички победители получиха медали и купи, а най-малките – предметни награди, осигурени от спонсорите на проявата Aris furniture и ELiT nuts.

СКО „Сини камъни“ изказва искрената си благодарност на всички, които направиха тази проява възможна: Община Сливен, Българска федерация по ориентиране, Туристическо дружество „Сините камъни“, Loggator, Илина ООД, Aris furniture, ELiT nuts и доброволците от Клуба.

Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“ Сливен продължава да организира безплатни спортни занимания в рамките на проект „Спорт за децата в свободното време”. Целите на проекта са да се създаде мотивация в децата за участие в спортни занимания; да се придобият първоначални знания, умения и навици за практикуване на спорта ориентиране; да се формират и усъвършенстват в децата умения за работа в екип, толерантност и солидарност; както и да се популяризира самият спорт.

Купа Three hills 2022 – В.Търново

От 25 до 27 март в град Велико Търново и в района на село Беляковец се проведе традиционното състезание Three Hills Cup 2022. В състезанието се включиха над 35 отбора от България и Румъния с над 400 състезателя. Участниците се състезаваха за Купа „Арбанаси“ – спринт, Купа „С карта из Търновград“ – спринт, Нокаут Спринт и Купа „Трите хълма“ – средна дистанция. СКО Сини камъни бе представен от 26 състезателя от различни възрастови групи.В Купа „Арбанаси“ Елена Гвоздейкова зае първо място във възрастова група Ж40, а Костадин Новаков – трето място при М45. За отбора се състезаваха и двама румънски ориентировачи Daniel Stefan (M55) и Cristina Stefan (Ж50), които заеха съответно първо и трето място в групите си.Купа „С карта из Търновград“ беше проведена в Търновския квартал Акация. Cristina Stefan зае първо място при Ж50, а Елена Гвоздейкова – трето при Ж40. Този старт бе и квалификация, за провеждащия се за втори път в България Нокаут Спринт. За четвърт финала успяха да се класират Кристиана Кънева, Станимира Димитрова и Елена Гвоздейкова.Купа „Трите хълма се проведе в района на село Беляковец. Организаторите предложиха интересни маршрути на предизвикателния терен. Cristina Stefan бе най-бърза при Ж50. Костадин Новаков и Иван Иванов заеха съответно първо и трето място при М50, Елена Гвоздейкова остана втора при Ж40, а Станимира Димитрова се класира трета при Ж16. След оттеглянето на домакините от отборната надпревара, СКО Сини камъни зае трето място с актив от 138 точки.Подготовката за предстоящите стартове продължава както и работата с подрастващи. За поредна година Клубът организира безплатни спортни занимания в рамките на проект „Спорт за децата в свободното време”. Целите на проекта са да се създаде мотивация в децата за участие в спортни занимания; да се придобият първоначални знания, умения и навици за практикуване на спорта ориентиране; да се формират и усъвършенстват в децата умения за работа в екип, толерантност и солидарност; както и да се популяризира самият спорт.
https://fb.watch/c4h5KQyP-d/

Държавни титли за клуб по спортно ориентиране „Сини камъни“ – Сливен

Изминалия уикенд(17-19.06.16г)  бе проведено Държавно първенство по спортно ориентиране за деца на възраст от 12 до 18г.  в град Троян и с.Орешак.

Клубът по спортно ориентиране „Сини камъни“ взе участие в трите дистанции – спринт,дълга и щафета с общо 17 състезатели. А общо децата, които се състезаваха бяха 366 от 28 клуба от страната.

Въпреки голямата конкуренция, която имаха – децата от СКО „Сини камъни“ успяха да се преборят и да завоюват призови места.

СПРИНТ:

Стефан Йорданов – М 18 – 1 място (28 състезатели)

Валентин Нейков – М 16 – 1 място (34 състезатели)

Стефан Куртев – М 16 – 9 място (34 състезатели)

Деница Пенева – Ж 14 – 3 място (47 състезатели)

ДЪЛГА ДИСТАНЦИЯ:

Валентин Нейков – М 16 – 2 място (38)

Мирослав Куртев – М 16 – 4 място (38)

Данаил Петков – М 14 – 10 място (44)

Кристиана Кънева – Ж 16 – 7 място (34)

ЩАФЕТИ:

М 18 1-во място

Мирослав Куртев

Валентин Нейков,

Стефан Йорданов,

Ж 18 – 3-то място

Кристиана Кънева

Мария Иванова

Деница Пенева

Ж 14 – 4-то място

Преслава Стефанова

Антония Кондева

Станислава Сярова

PicMonkey Collage

Състезатели организират състезание !

Състезателите  от СКО Сини камъни, на възраст от 10 до 18г. бяха организатори на състезание по спортно ориентиране, провело се в градската градина на Сливен на 16.04.16 г.Те организираха градско състезание за свои съученици и приятели. Децата показаха завидни умения в организационната дейност и се справиха перфектно.

Екипът на СКО Сини камъни благодари на всички,включили се в организацията.

Снимки от състезанието може да разгледате ТУК