Купа Сливен

През отминалите почивни дни (30.09-01.10), СКО „Сини камъни“ Сливен организира и проведе състезание по ориентиране за Купа „Сливен“. Дисциплините, в които се състезаваха близо 150те участника от 19 клуба от страната бяха удължен горски спринт на Карандила и скъсена средна дистанция югозападно от квартал Клуцохор в града. Времето беше със състезателите, а вятъра в съботния ден не позволяваше да забравят, че са в Сливен.

Победители в елитните групи в спринта, станаха Антоанета Шипочки от Карлък Смолян и Живко Вичев от Диана Ямбол. Живко запази лидерската си позиция и в средната дистанция, а при дамите най-бърза бе Полина Павлова от Браун тийм Велико Търново.
В отборната надпревара за Купа „Сливен“ категоричен победител бе отбора на „Сърнена гора“ Стара Загора. На второ място се наредиха „Диана“ Ямбол, а „Вариант 5“ Търговище останаха на трето място.

Всички победители получиха медали и купи, а най-малките – предметни награди, осигурени от спонсорите на проявата Aris furniture и ELiT nuts.

СКО „Сини камъни“ изказва искрената си благодарност на всички, които направиха тази проява възможна: Община Сливен, Българска федерация по ориентиране, Туристическо дружество „Сините камъни“, Loggator, Илина ООД, Aris furniture, ELiT nuts и доброволците от Клуба.

Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“ Сливен продължава да организира безплатни спортни занимания в рамките на проект „Спорт за децата в свободното време”. Целите на проекта са да се създаде мотивация в децата за участие в спортни занимания; да се придобият първоначални знания, умения и навици за практикуване на спорта ориентиране; да се формират и усъвършенстват в децата умения за работа в екип, толерантност и солидарност; както и да се популяризира самият спорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *